Opsætning af User Profile Sync i SharePoint 2010.

Du har fået din SharePoint 2010 farm op og køre, og nu vil du gerne sætte brugerprofilsynkronisering op eller som det hedder på SharePoint’sk: User Profile Sync.

Det absolut første du skal sørge for er, at du er logget ind som Farm Accounten, altså den der i SharePoint hedder System Account (også kaldet SP_FARM hvis man læser TechNet artikler). Det er underordnet hvor mange rettigheder din sædvanlige administratorkonto har: du SKAL benytte Farm Admin kontoen, ellers vil det aldrig komme til at fungere rigtigt. Dette har kostet mig størstedelen af en (meget lang) dags arbejde at indse, så nu er du advaret.  Selv om det er imod alle anbefalinger og Very Bad Practice, så husk at melde Farm Admin kontoen ind i lokaladmin gruppen på serveren inden du fortsætter. Du kan altid melde kontoen ud af gruppen igen når du er færdig – og jeg vil på det kraftigste anbefale at du gør det. Jeg vil ikke komme ind på hvorfor det er Very Bad Practice – det er der skrevet utallige artikler om i forvejen.

Når du så har logget ind på serveren som System Accountvil jeg klart anbefale at tage et grundigt kig på Spence Harbars blogindlæg, “Rational Guide to implementing SharePoint Server 2010 User Profile Synchronization” http://www.harbar.net/articles/sp2010ups.aspx – hvis du følger den, kan du have din User Profile Sync i luften på et par timer. Bevares, det er en lang guide, men tag den tid det tager at køre den igennem og du vil komme ud på den anden side, uden væsentlige ar på sjælen.

Inden du går i gang vil jeg anbefale at du har noget godt læsestof med i tasken (eller på din ebogslæser, tablet osv.) – du kommer til at sidde og vente et godt stykke tid undervejs. Det forklarer Spence også i guiden. Så hvad venter du på? Snup en bog, hop over til Spence’s blog og så er det bare igang.

9 Comments

 1. https://Posicionamientoweb.Dev/

  Velkommen » Blog Archive » Opsætning af User Profile Sync i SharePoint 2010.

 2. home somewhat siger:

  I like this website so much, saved to favorites.

 3. I the efforts you have put in this, thank
  you for all the great content.

 4. Outstanding post, I conceive blog owners should
  learn a lot from this site its really user genial. So much superb information on here :
  D.

 5. VincentBrirm siger:

  wird als beliebtesten Unterhaltungsseite fur Glucksspielfans verfugt uber
  auf dieser Webseite
  bestes Online-Casino, das bietet seine Besucher maximal Eindrucke, Top-Spielauswahl, Boni und Quests und ausschlie?lich lizenziertes Software von gro?en Entwicklern.

 6. tiki siger:

  tiki

  Velkommen » Blog Archive » Opsætning af User Profile Sync i SharePoint 2010.

 7. may đông phục

  Velkommen » Blog Archive » Opsætning af User Profile Sync i SharePoint 2010.

 8. marketing facebook

  Velkommen » Blog Archive » Opsætning af User Profile Sync i SharePoint 2010.

Leave a Reply